Performanța la clasă și în afara acesteia, premiată miercuri la Gala Merito. 12 profesori vor fi recompensați pentru profesionalism și inovare în educație / Mircea Miclea va vorbi în descrierea evenimentului – VIDEO

Foto: Merito

Un număr de 12 profesori vor fi premiați miercuri, 10 mai, în cadrul Galei Merito pentru profesionalism în educație. Premiile au drept scop recunoașterea performanței la clasă și în afara acesteia și vor fi acordate în cadrul Galei ce încheie prima zi a RBLSummit.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, “laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”. Ei provin atât din mediul rural și comunități dezavantajate, cât și din școli de oraș, cu performanțe, precizează anunțul.

Acesta arată că, de opt ani, proiectul MERITO aduce în prim plan profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Până acum, 81 de cadre didactice au pășit pe scenă.

Profesorii premiați au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate, validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri Romanian Business Leaders (RBL) şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecție de aproape 1 an de zile, „urmărind gradul de inovație la clasă și în afara acesteia, modul în care contribuie la formarea altor cadre didactice, impactul în comunitate, gradul în care trăiesc și aplică o cultură a învățării și colaborării”.

Edupedu.ro este partener media al evenimentului. Gala va fi transmisă în direct pe pagina proiectului, miercuri, 10 mai, începând cu ora 18:30, cât și pe evenimentul Facebook dedicat.

Exit mobile version