Peste 100.000 de elevi au trecut la școala online în ultima săptămână, iar numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%, al elevilor cu 53%

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%, până la aproape 4.400 de persoane, în timp ce al elevilor a crescut cu 53% într-o săptămână, potrivit datelor publicate miercuri seara de Ministerul Educației. Față de miercurea trecută, numărul elevilor care fac școală online a crescut cu peste 100 de mii, până la 278.024 de persoane.

„Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 6 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică: 

Raportat la totalul elevilor din învățământul preuniversitar, aproximativ 2,9 milioane – cel al celor care acum sunt în online – înseamnă sub 10%.

În privința angajaților infectați, numărul acestora reprezintă 1,5%.

Săptămâna trecută (29 septembrie), situația era următoarea:

Iar în urmă cu două săptămâni, la doar 10 zile de la debutul cursurilor din acest an școlar, cifrele arătau în felul următor (17 septembrie):

În prima săptămână de școală, aceste informații erau:

Articolul este în curs de actualizare

Exit mobile version