Peste 100 de cercetători, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel, cer ca voluntari sănătoşi să fie expuşi la coronavirus pentru a vedea dacă vaccinurile împotriva Covid-19 funcţionează

FOTO: CSIRO

Peste 100 de cercetători reputaţi, inclusiv 15 laureaţi ai premiului Nobel, cer ca voluntari sănătoşi să fie expuşi la noul coronavirus pentru a vedea dacă vaccinurile împotriva Covid-19 funcţionează, relatează CNBC, citată de News.ro.

Cercetătorii au semnat miercuri o scrisoare deschisă adresată dr. Francis Collins, şeful Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH) din Statele Unite, cerând efectuarea de ”teste de încercare” pe oameni, care ar ”accelera mult” dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

Testele de încercare expun în mod deliberat voluntari sănătoşi la un virus, după ce li s-a administrat un vaccin, pentru a testa dacă vaccinul funcţionează prevenind infectarea.

Aceste studii nu sunt lipsite de controverse, dar organizaţia ‘1 Day Sooner’ şi alţi experţi proeminenţi insistă că beneficiile testelor de încercare sunt mai mari decât riscurile şi cer guvernului american să le autorizeze.

 

 

Exit mobile version