Peste 22 de mii de elevi au lipsit la simularea pentru Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului / S-au prezentat mai mulți elevi decât anul trecut, potrivit datelor Ministerului Educației

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, desfășurată astăzi, 5 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși, transmite Ministerul Educației într-o notă informativă. Elevii au avut de ales Istorie sau Matematică.

Puțin peste 22 de mii de elevi nu s-au prezentat la simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național. Numărul celor prezenți a fost însă mai ridicat decât anul trecut, (n. red au lipsit 29 de mii de elevi) când au fost înscriși un număr similar de elevi.

“La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2024, desfășurată astăzi, 5 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși”, anunță Ministerul.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 6 elevi.

Amintim, și la prima probă a simulării, cea la limba română s-au prezentat mai mulți elevi decât anul trecut. Peste 19 mii de elevi de clasa a XII-a nu s-au prezentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2024.

Vezi aici subiectele și baremele de corectare de la Matematică, simulare BAC 2024, publicate de Ministerul Educației.

Subiecte Istorie – simulare BAC 2024. Eseu de două pagini despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea, printre cerințe

Baremul de corectare istorie – simulare Bac 2024.

Calendarul următoarelor probe:

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version