Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor anti-Covid oferă “un răspuns imunitar robust” în rândul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani și este sigur pentru utilizare. Vor cere autorizarea și pentru această categorie de vârstă

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com

Cele două companii au administrat câte două doze de zece micrograme, la trei săptămâni distanță, unui număr de 2.268 de copii. Nivelul anticorpilor generați a fost asemănător cu cel dezvoltat de tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani, au spus reprezentanții Pfizer și BioNTech într-un comunicat de presă, informează Biziday.ro.

Datele au arătat că acesta este ”sigur, bine tolerat și a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanți” la categoria de vârstă de 5-11 ani. Companiile urmează să ceară Agenției americane a medicamentului (FDA) autorizarea de urgență a acestuia.

Directorul executiv al Pfizer a spus că din iulie până în prezent, a crescut cu 240% numărul copiilor internați cu Covid, în timp ce vicepreședintele direcției pentru vaccinuri a spus că el nu exclude riscul de deces, mai transmite sursa citată.

Citește articolul complet pe Biziday.ro.

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version