Povestea unui campion la scrimă: „A fost dragoste la prima vedere”, spune Alexandru Oroian / La 22 de ani, este campion național și student la trei facultăți

Alexandru Oroian / Foto: Arhiva personală

Alexandru Oroian, în vârstă de 22 de ani, este campion național la spadă atât la U23, cât și la seniori. A început să practice scrima la vârsta de 8 ani și spune că „a fost dragoste la prima vedere”. În același timp, este și student la trei facultăți, iar una dintre ele a ales-o pentru a învăța să gestioneze emoțiile și stresul mult mai bine, având în vedere că încă din copilărie a fost diagnosticat cu diabet, o boală pentru care este bine să faci sport, dar să nu fii prea încordat.

G4Media.ro/ENTR a vorbit cu Alexandru Oroian despre cum a ajuns să iubească scrima, cum reușește să se împartă între antrenamentele de la Satu Mare și cursurile de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București și de la Babeș-Bolyai din Cluj și ce planuri are pentru viitor. Alexandru Oroian a revenit recent în țară de la Cairo, unde a participat în echipa României la Campionatele Mondiale de seniori.

„Sunt student la Universitatea de Arhitectură «Ion Mincu» din București și în paralel sunt student la două facultăți la fără frecvență, în Cluj, la Psihologie și la Educație Fizică și Sport în cadrul Babeș-Bolyai. Pot să spun că e o provocare destul de mare, dar am reușit să le îmbin și să le practic în paralel, cu venirea pandemiei și trecerea studiilor în online. Acum, că a revenit în format fizic, bănuiesc că o să fie tot mai greu, dar încercăm să ne mobilizăm”.

Vezi interviul VIDEO integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version