Premierul Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

Foto: gov.ro

“Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”, a declarat premierul Cîțu, la finalul ședinței de guvern de astăzi, 5 mai 2021. Rezerva premierului cu privire la redeschiderea școlilor, în condițiile în care mii de copii nu au venit fizic la școală nici măcar o zi în acest an școlar, este exprimată în aceeași zi în care șeful Executivului a anunțat că propune ca de la 1 iunie să poată fi organizate în România evenimente private și evenimente publice, cu persoane vaccinate.

Despre revenirea la școală a tuturor elevilor, indiferent de scenariul în care se află localitatea, a vorbit public și președintele Klaus Iohannis. “Toți copiii se reîntorc în clase” va fi primul efect al revenirii la normalitate prin vaccinare, anunța pe 23 aprilie 2021 șeful statului. A fost pentru prima dată când președintele a indicat un beneficiu al vaccinării legat de Educație.

Cele mai importante declarații ale premierului Florin Cîțu, referitor la educație, după ședința de guvern din 5 mai 2021:
Informații de background

În urmă cu doar o zi, ministrul Educației anunța că ar putea realiza peste două săptămâni „o fotografie de moment” în urma căreia să înainteze propunerea de întoarcere la școală a tuturor elevilor înainte de încheierea crizei sanitare.

„Înainte de a încheia criza sanitară, vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la școală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a IX-a, a X-a și a XI-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu la Hotnews Live.

Citește și:
“Toți copiii se reîntorc în clase”, primul efect, din cele patru enumerate de Președintele Klaus Iohannis, al revenirii la normalitate prin vaccinare
Ministrul Educației: E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor
Exit mobile version