Premierul Ciucă cere investigarea atacului informatic asupra site-ului G4Media, după ce jurnaliștii au scris că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat / ”Orice atac la adresa presei vizează valorile de bază ale societății noastre”, spune premierul

Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi  investigarea atacului informatic lansat încă de miercuri seară asupra site-ului G4Media, potrivit unui comunicat al guvernului.

“Guvernul ia toate măsurile necesare de a proteja libertatea de exprimare și libertatea presei. Democrația noastră depinde de funcționarea presei independente și trebuie să o protejăm. Orice atac la adresa presei vizează valorile de bază ale societății noastre”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Site-ul G4Media este vizat încă de miercuri seară de un atac informatic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), potrivit companiei Presslabs, care furnizează serviciul de găzduire. Atacul a vizat o secțiune din site, precum și un articol care dezvăluie că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version