Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de “manevre” pentru a bloca în justiție analiza acuzațiilor de plagiat în teza sa de doctorat – Emilia Șercan

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Jurnalista Emilia Șercan scrie, miercuri, pe Pressone.ro că premierul Nicolae Ciucă a apelat la “manevre” pentru a bloca în justiție analiza acuzațiilor de plagiat în teza de doctorat. Ea relatează că, pe lângă acțiuni ale Parchetului General, “premierul a dat în judecată Ministerul Educației, aflat în subordinea sa, cerând suspendarea a trei sesizări prin care lucrarea sa a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU”.

Emilia Șercan scrie că, inițial, Parchetul a ridicat de la universitatea care i-a acordat lui Nicolae Ciucă titlul de doctor toate documentele orginale privind studiile lui, într-o investigație ce viza teza de doctorat. Apoi, premierul a dat în judecată Ministerul, cerând suspendarea sesizărilor de plagiat. După această acțiune în instanță, procurorii au ridicat și de la CNATDCU – forul care se ocupă cu analiza reclamațiilor de plagiat în doctorate  documentele din dosarul de analiză, potrivit Emilia Șercan.

Articolul integral – pe Pressone.ro

Citește și:
ULTIMA ORĂ Analiza de plagiat a tezei premierului Nicolae Ciucă a fost blocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Mircea Dumitru, președinte interimar CNATDCU: “S-a cerut oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet”
Exit mobile version