Primele lecții inteligente din România furnizate de NEXTLAB.TECH (Advertorial)

Copii in Makerspace-ul NextLab.Tech / Foto: nextlab.tech

Copii in Makerspace-ul NextLab.Tech / Foto: nextlab.tech

Profesorii pot preda acum la școală fără manuale tipărite, folosind lecții inteligente furnizate cu ajutorul unui asistent de învățare bazat pe inteligență artificială. Noua tehnologie propusă de nextlab.tech este o alternativă la manualele clasice imprimate pe hârtie care aduce numeroase îmbunătățiri precum: învățare personalizată, implementarea proiectelor transdisciplinare, construirea automată a portofoliilor educaționale, detectarea intențiilor elevilor și asistarea automată a copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Ce este o lecție inteligentă?

O lecție inteligentă folosește posibilitățile tehnologice ale computerelor, tabletelor și dispozitivelor computerizate, pentru a ajuta copiii să învețe mai bine decât prin clasicele lecții imprimate pe hârtie. Principala tehnologie care îmbunătățește procesul de învățare este inteligența artificială, care a făcut progrese uimitoare în ultimii ani. Nextlab.tech oferă o serie de lecții care ajută copii să învețe informatică și robotică folosind asistenta de învățare “Ioana”, bazată pe inteligență artificială dotată cu text-to-speech și natural language understanding.   

Cine poate preda o lecție inteligență?

Orice cadru didactic poate preda o lecție inteligentă. Lecțiile inteligente sunt foarte ușor de predat, deoarece asistenții de învățare bazați pe inteligență artificială gestionează singuri fluxurile de învățare și recunosc principalele intenții ale copiilor. Spre deosebire de clasicele lecții tipărite pe hârtie, lecțiile inteligente necesită un efort mai mic din partea cadrului didactic și pot fi susținute și de persoane care nu au cunoștințe de specialitate.

Cum pot face o lecție inteligentă cu elevii mei?

Nextlab.tech oferă un pachet de lecții inteligente în domeniul roboticii. În cadrul concursului național de robotică nextlab.tech, toate lecțiile inteligente sunt gratuite. Concursul este înregistrat în calendarul Ministerului Educației Naționale și este bazat pe tehnologiile open-source Arduino și Open Roberta Lab.  Este destinat elevilor din clasele a II-a – a VIII-a. Aici vor beneficia de lecții inteligente. Cadrele didactice pot înscrie gratuit elevi la concursul de robotică nextlab.tech completând acest formular. Termenul de înscriere este de 31 Martie 2019. Mai mute informații sunt disponibile la https://nextlab.tech/concurs-de-robotica.

Unde se predă o lecție inteligentă?

O lecție inteligentă se poate predă atât la școală, cât și acasă, dacă există un computer sau o tabletă și o conexiune bună la Internet. Locul ideal de predare a unei lecții inteligente este un makerspace, care reprezintă un spațiu transdiciplinar în care copiii au la dispoziție roboți, drone, imprimante 3D și alte tehnologii. Primele lecții inteligențe au fost oferite în makerspace-ul nextlab.tech din București începând cu August 2018. Până acum, peste 100 de școli din România și-au manifestat interesul de a preda gratuit lecții inteligente de robotică folosind tehnologia nextlab.tech. Este vorba atât de școli din centrele urbane, cât și de școli din zonele rurale. Cadrele didactice care predau la clasele a II-a – a VIII-a pot participa gratuit completând acest formular

Despre NEXTLAB.TECH

Este un start-up fondat în 2017 la București de un grup de specialiști în educație și tehnologie, cu o bogată experiență. Misiunea NEXTLAB.TECH este să ofere servicii și să dezvolte tehnologii educaționale pentru învățare folosind inteligență artificială și makerspace-uri. Serviciile și tehnologiile sunt destinate copiilor, părinților, profesorilor și organizațiilor educaționale care doresc să utilizeze lecții inteligente sau să construiască makerspace-uri educaționale. Detalii suplimentare și înscrieri la https://www.nextlab.tech.

  • Advertorial susținut de Nextlab.tech
Exit mobile version