Probleme în multe școli din cauza numărului mare de profesori care se îmbolnăvesc de Covid, fără ca autoritățile să prevadă măsuri pentru această situație, avertizează liderul sindical Marius Nistor

Marius Nistor / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Școlile întâmpină probleme din cauza faptului că tot mai mulți profesori se îmbolnăvesc de Covid-19 și, astfel, nu poate fi asigurată nevoia de personal care predă la clasă, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, la Europa FM. Potrivit acestuia, autoritățile nu au prevăzut măsuri clare pentru situațiile când se infectează mulți profesori dintr-o școală.

El a afirmat că mulți angajați ai școlilor sunt nemulțumiți în acest context și că în multe unități de învățământ cabinetele medicale nu le permit profesorilor să se testeze. Liderul sindical a mai arătat că trecerea în sistem online se face în funcție de îmbolnăvirile în rândul elevilor – 3 cazuri într-o clasă, într-o săptămână – dar nu și când un profesor e confirmat pozitiv sau trebuie să se izoleze.

Marius Nistor, la Europa FM:

Exit mobile version