Profesor în SUA: Organizația Participate recrutează profesori care vor să predea în şcoli primare din Statele Unite

Profesorii din România care vor să predea la școli din Statele Unite ale Americii se pot înscrie în proiectul Organizaţiei Participate, care anunță că începe recrutările. Ediția din anul acesta este dedicată profesorilor de matematică, științe și limbi străine.

Recrutarea în România începe în perioada 7 noiembrie – 31 decembrie 2018. Profesorii pot să predea, în cadrul acestui program, matematică, științe și limbi străine (inclusiv limba engleză ca a doua limbă), în școli primare. Toate posturile sunt cu normă întreagă și remunerate, “cu beneficii competitive pentru sănătate și oportunități de dezvoltare profesională”, spun organizatorii, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.

Soţul şi copiii profesorilor selecţionaţi pot să îi însoțească în Statele Unite, programul acoperind toate aranjamentele necesare pentru călătorie.

Condițiile pentru a putea preda în SUA

Pentru a putea preda în Statele Unite, candidații trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență în predarea materiei respective, să vorbească fluent limba engleză și să dețină permis de conducere.

De asemenea, participanții trebuie să fie dispuși să rămână în program pentru cel puțin doi ani, pentru a asigura continuitatea și stabilitatea elevilor din școlile incluse în acest proiect, în Statele Unite.

Jeff Seaby, International Recruitment Manager Participate, declară că, “pe lângă experiența de a lucra în Statele Unite, Participate le oferă oportunitatea de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal, având la dispoziție resursele educaționale necesare pentru a deveni profesori mai puternici, pentru a-și îmbogăţi cunoștințele și pentru a dobândi o perspectivă de ansamblu asupra educației la nivel global.”

La ce școli vor preda profesorii români în Statele Unite

Participate are parteneriate cu școli din Virginia, North Carolina și South Carolina, care se află în sud-estul Statelor Unite ale Americii. Şcolile selectate se află în mediul rural, suburban sau urban “şi au fost evaluate astfel încât să corespundă tuturor nevoilor programului”, spun organizatorii.

Vezi aici școlile din program, unde profesorii români vor preda

Manuela Prajea este unul dintre profesorii români din program. Profesoară de matematică, acum predă într-o şcoală din Statele Unite. “Colaborarea, munca în echipă, dezvoltarea academică, precum și gestionarea claselor, planificarea cursurilor, multitudinea de strategii și analize, feedback-ul permanent și aplicarea lui, fac parte din procesul continuu de dezvoltare a sistemului educațional din Statele Unite”, a declarat Manuela Prajea.

Cred că decizia de a aplica la programul Participate a fost una dintre cele mai bune din viața mea. Condițiile sunt excelente la școală, acasă, în viața mea de zi cu zi“, a continuat aceasta.

Participate recrutează profesori pentru a preda în școlile primare din SUA pentru o perioadă de trei până la cinci ani.

Manuela Prajea este unul dintre cei peste 10.000 de profesori din 84 de țări care au participat la program în cei 31 de ani, de când a fost lansat.

Profesorii români interesați să predea matematică, științe și limbi străine în America pot să aplice la program pe go.participate.com/romania, până la 31 decembrie 2018.

Despre Participate

Participate încheie parteneriate cu școli și inspectorate școlare cu scopul de a oferi tehnologie de ultimă oră, cadre de lucru cuprinzătoare și servicii suport. Aceste programe și servicii au un impact pozitiv asupra rezultatelor studenților și îmbunătățesc standardele de profesionalism ale cadrelor didactice prin învățare continuă, bazată pe colaborare și participare.

De peste 30 de ani, profesorii s-au dezvoltat pe plan personal și profesional datorită programelor de schimb care au creat medii academice care îi inspiră pe profesori și pe elevi deopotrivă, având impact la scală globală. Participate are sediul în Chapel Hill, North Carolina.

Vezi aici mai multe detalii despre Participate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Silvia Mușătoiu a demisionat de la conducerea Colegiului Șincai din București: Nu e un moment bun să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile: inspectorat, primărie, minister. Este o lume care nu este a mea

Silvia Mușătoiu a demisionat din funcția de director al Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București. În locul său, inspectoratul l-a numit, la propunerea sa, pe fostul inspector de matematică Vlad…
Vezi articolul