Profesorii, examinați pe model japonez. Andronescu: Din 10 în 10 ani, toți profesorii vor fi evaluați. Evaluarea va fi în viitoarea Lege a Educației

Ecaterina Andronescu / Foto: gov.ro

“În legea japoneză am găsit o chestiune pe o vom adopta. Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări”, a anunțat Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru Evz.ro. Ministrul Educației a precizat că profesorii vor fi examinați pe conținutul disciplinei pe care o predau și pe “tehnologie pedagogică”.

“Vrem să punem şi noi în viitoarea Lege a Educaţiei această evaluare”, a spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu a declarat pentru Evz.ro: “M-am uitat, de curând, la sistemul de învăţământ din Japonia. Două lucruri mi-au atras atenţia: faptul că, din trei în trei ani, profesorii schimbă şcolile. Îi trimit pe cei mai buni profesori acolo unde sunt nevoile mai mari. Eu cred că o asemnea măsură nu este aplicabilă la noi, pentru că se produce foarte mare deranj”.

Tot în legea japoneză am găsit o chestiune pe o vom adopta. Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări. Examenul pe conţinutul disciplinei pe care profesorul o predă şi examenul de tehnologie pedagogică, pentru că şi aceasta evoluează. Şi atunci, vrem să punem şi noi în viitoarea Lege a Educaţiei această evaluare”, a anunțat ministrul Educației.

Amintim că prima oară când a spus că analizează modelul japonez de educație a fost în ianuarie, la Constanța, unde a făcut următoarele declarații:

Să știți că dacă România are probleme, are probleme cu învățământul preuniversitar, nu cu cel universitar. Dar dacă nu ne vom îndrepta cu toată determinarea spre învăţământul preuniversitar, riscăm să nu mai avem nici învățământ universitar”, a declarat la Constanța ministrul.

 

Exit mobile version