Profesorii vaccinați nu sunt considerați contacți direcți ai unui caz pozitiv de COVID-19 – Directorul DSP București

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Profesorii vaccinați care nu prezintă simpome de COVID-19 nu sunt considerați contacți direcți ai unei persoane pozitive cu coronavirus, a explicat pentru Edpedu.ro Oana Nicolescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din București (DSP). Astfel, în cazul în care un profesor intră în contact cu o persoană pozitivă, dar este vaccinat și au trecut cel puțin 10 zile de la ultima doză administrată, iar acesta nu prezintă simptome, poate continua activitatea de predare la clasă, nefiind nevoie să se treacă în online.

„De oriunde ar fi, contactul direct nu este considerat persoană vaccinată, tocmai de aceea vizăm pe ideea de a ne vaccina toți, ca în momentul în care intrăm în contact cu un pozitiv să nu fim identificați contact direct astfel încât să ne continuăm activitatea. Altfel, doar dacă prezenăm simptomatologie.

Cu atât mai mult, noi am făcut toate aceste clarificări, ori de câte ori există cea mai mică suspiciune pe partea aceasta, ne sună, le spunem care este cea mai bună soluție. Recomandarea a fost inclusiv pentru profesori să nu se plimbe printre bănci, să stea la catedră pentru că dacă poartă mască, sunt vaccinați, nu se plimbă printre bănci, nu interacționează cu copiii, adică să-și dea mâna, nu sunt contacți direcți”, a explicat Oana Nicolescu pentru Edupedu.ro.

De la începutul anului până în septembrie 2021, în sistemul național de învățământ s-au vaccinat 193.430 de angajați, adică aproximativ 60% din angajați, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației. 

*Notă: Aceste date sunt oficiale, dar ele nu pot fi considerate și reale, după cum au arătat nenumăratele cazuri în care Ministerul Educației a publicat date false, trunchiate sau care nu erau conforme cu realitatea.

Numărul de angajați ai sistemului de învățământ a fost redus „din pix”, fără nicio explicație publică, în așa fel încât rata de vaccinare să fie peste 60%, arată datele publicate de Ministerul Educației în ultimele 9 luni, după cum arată o analiză Edupedu.ro pe care o puteți consulta aici – Rata de vaccinare din învățământ, „adusă” la 60% prin micșorarea numărului total de angajați. Plus cum „a reușit” Ministerul Educației să convingă să se vaccineze mai puțini angajați decât cei care s-au declarat dispuși

Exit mobile version