Profesorul Radu Gologan: Rog profesorii pensionari să se ofere să predea la liceu. Mă ofer ca într-un liceu din București să țin orele de mate

Radu Gologan / Foto: Facebook

Profesorul universitar Radu Gologan, coordonator al lotului olimpic de matematică al României până anul trecut, s-a oferit să predea matematică la o clasă de a XII-a pentru a veni în ajutorul elevilor și al școlilor care se confruntă acum cu o lipsă și mai mare de personal didactic din cauza pandemiei.

Mai mult decât atât, Gologan a făcut și un apel rugându-i pe profesorii pensionari să se ofere la rândul lor să revină la ore pentru a ajuta generația tânără să nu piardă ani de școală din cauza situației.

„Văd că în multe licee de elită din București, directorii au înțeles că scenariul hibrid pentru clasa a 12-a înseamnă prezența în aceeași clasă fără nicio normă de distanțare. Mă ofer ca într-un liceu din București să țin orele de mate, oricând în timpul zilei, pentru o clasa a 12-a împărțită în două. Fără nicio pretenție. Rog ca în toată țara, profesorii pensionari să se ofere să facă asta! Aștept confirmări. Nu ne batem joc de generația tânără; preferăm să ne sacrificăm noi”, a scris Radu Gologan pe Facebook.

Radu Gologan / Foto: Facebook

Exit mobile version