Program național de mentorat a educatorilor, burse de studiu pentru elevii din liceele pedagogice și standarde de calitate în educația timpurie, într-un apel de peste 20 de milioane de euro, pentru Ministerul Educației și ARACIP, în dezbatere publică

Foto: © Lordn7 | Dreamstime.com

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică un proiect de 21 de milioane de  euro pentru Ministerul Educației și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) prin care se vor face standarde de calitate pentru educația timpurie, un program național de mentorat a educatorilor și se vor acorda burse de studiu pentru elevii din liceele pedagogice.

Apelul „Sistem unitar pentru educație timpurie incluzivă și de calitate” este necompetitiv, singurul solicitant eligibil este reprezentat de Ministerul Educației și partenerul eligibil în cadrul acestui apel de proiecte este reprezentat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), conform Ghidului Solicitantului pus în dezbatere publică.

„Performanța sistemului de educație este reflectată prin indicatorii relevanți pentru educație și formare care situează România pe ultimele locuri între statele membre ale UE. Date din 2019 evidențiază decalaje importante față de media UE și de țintele stabilite: 

Bugetul apelului

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 23.100.000,00 euro, din care contribuția UE este în cuantum de 19.635.000,00 euro (85%), iar contribuție națională este în cuantum de 3.465.000,00 euro (15%).

Rata de cofinanțare UE reprezintă 85,00 % din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Acțiuni sprijinite în cadrul apelului  „Sistem unitar pentru educație timpurie incluzivă și de calitate”

Apelul de proiecte vizează finanțarea următoarelor măsuri:

Grup țintă vizat de apelul de proiecte

În cadrul prezentei cereri de proiecte, grupul țintă eligibil cuprinde  următoarele categorii:

Activități eligibile: 

„Dezvoltarea și asigurarea calității sistemului de ÎETC:

Dezvoltarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice pentru ÎETC Îngrijire și Educație Timpurie a Copiilor:

Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni. În situația în care proiectul va avea prevăzută o perioadă de implementare mai mare / mai mică de 48 de luni, cererea de finanțare va fi respinsă”, potrivit documentului.  

DOCUMENT Ghidul Solicitantului Condiții Specifice Sistem unitar pentru educație timpurie incluzivă și de calitate – în dezbatere publică

Foto: © Lordn7 | Dreamstime.com/ Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version