Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis

Eugen Munteanu / Foto: UAIC.ro

“Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o scrisoare deschisă publicată, la sfârșitul săptămânii trecute, de profesorul și lingvistul ieșean Eugen Munteanu, în Ziarul de Iași.

Acesta califică proiectele de lege drept un “talmeș-balmeș fără cap și fără coadă, fără coerență și cu prevederi de-a dreptul nocive”. Iar șeful statului, inițiator al proiectului “România educată”, este întrebat: “Chiar nu vă dați seama că, rupt total de tradiția învățământului românesc, proiectul de lege „România educată” este o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească?”.

Autorul, lingvist și filolog, care își semnează scrisoarea deschisă (integral aici) în calitatea de profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, apelează la statutul de profesor pe care îl are președintele Iohannis:

Și notează: “Nu asemenea „reformă” cred că ați avut în minte atunci când ați lansat ideea despre o Românie educată. Mai aveți încă timp să vă jertfiți interesele meschine în favoarea idealurilor!”.

Exit mobile version