PSD contraatacă: După ce a mimat 5 ani interesul față de educație, Iohannis ne spune azi că a avea o meserie este o rușine

SURSA: GOV.RO

Grupul PSD din Camera Deputaților a reacționat vineri față de criticile președintelui Iohannis la adresa guvernului și l-a acuzat pe șeful statului de pasivitate față de sistemul de educație.

”După ce un întreg mandat a mimat interesul față de educația românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, președintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii privind învățământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-și croiască un drum în viață, prin învățatea unei meserii, măsură cerută deopotrivă și de mediul de afaceri românesc”, arată PSD într-un comunicat.

Administrația Prezidențială a criticat vineri decizia guvernului Dăncilă de a obliga elevii cu medii de admitere sub 5 să meargă la învățământul profesional, calificând-o drept ”experiment cu efecte grave asupra educației copiilor” și ”un demers mai degrabă segregaționist, care nu ține cont de individualitatea fiecărui elev”.

”Mai grav și total suprinzător pentru un președinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declarațiile lui Klaus Iohannis este disprețul său total față de munca fizică și față de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Rușine, domnule președinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteți îngrijorat, e drept, doar atunci când aveți nevoie de voturile ei!”, arată PSD în comunicatul citat.

Foto: Gov.ro

Exit mobile version