Radu Szekely, consilierul ministrului Educației: ”Poate măsura justă ar fi fost (…) să fie suspendați toți profesorii nevaccinați” / Explică faptul că decizia nu putea fi luată de minister, ci doar de parlament

Radu Szekely / Foto: Gov.ro

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, susține că o eventuală măsură prin care cadrele didactice ar fi fost obligate să se vaccineze, pentru a putea profesa, nu este la îndemâna ministerului, ci ține de parlament, scrie G4Media.ro. El a explicat motivul pentru care s-a decis această formulă prin care școala se poate face în prezență fizică într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Școlile cu procent de vaccinare sub 60% în rândul angajaților vor funcționa online. Pentru un timp. Poate măsura justă ar fi fost, așa cum mi s-a sugerat și mie în multe mesaje, să fie suspendați toți profesorii nevaccinați. Să fie permis accesul în școli cu prezența fizică doar elevilor peste 12 ani vaccinați, ai căror membri de familie sunt toți vaccinați, iar pentru ceilalți să se organizeze învățare la distanță (online/hibrid, unde se poate, sau sub alte forme, mai vechi, prin corespondență). Cu alte cuvinte, și aici citez din mesajul unei colege, <Vrei să faci școală fizic? Vaccinează-te! Vrei să stai în pauze cu colegii, să vă distrați? Vaccinează-te! Ești părinte și vrei să facă școală fizic copilul tău, că aia online nu e școală? Vaccinează-te! Vaccinează-l! Dacă nu, atunci stai acasă!>”, a scris Szekely într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Consilierul dă de înțeles că legea va fi completată în momentul în care se vor putea testa elevii.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version