Rafila: Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Să punem în balanţă şi protecţia, dar şi dezvoltarea normală a copiilor/ Părinţii trebuie să ştie că discutăm de o boală transmisibilă, iar evitarea în totalitate a transmiterii nu este posibilă

FOTO: Salvați Copii România/ Marian Mocanu

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că, într-un fel sau altul, şcoala trebuie să reînceapă, argumentând că trebuie puse în balanţă protejarea copiilor de infecţia cu noul coronavirus, dar şi dezvoltarea lor normală, întrucât ei au nevoie de interacţiune unii cu alţii şi cu profesorii, transmite News.ro, citat de G4Media.ro.

El spune că temerile părinţilor sunt normale, dar subliniază că evitarea în totalitare a transmiterii acestei boli nu este posibilă. Rafila afirmă că a observat că în alte ţări unde şcoala s-a reluat s-au alcătuit clase de maxim 15 elevi, pentru a exista un risc mai mic de infectare.

”Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranţa unei activităţi în şcoală apropiată de normal, copiii au nevoie să interacţioneze unii cu alţii, să interacţioneze cu profesorii, cu învăţătorii, pentru că altfel prelungirea excesivă a acestui învăţământul la distanţă, online, şi unilateral, nu cred că este, pe termen mediu chiar, sustenabilă, pentru că copiii chiar cer să se întâlnească cu alţi copii, vor să interacţioneze, vor să se joace şi trebuie să găsim modalitatea… Trebuie să punem în balanţă, sigur, şi protecţia faţă de această infecţie, dar şi dezvoltarea lor normală, ca viitori membri ai societăţii, care se pot integra, care pot duce înainte această ţară şi cred că trebuie să reflectăm serios şi la acest aspect”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version