Rata de incidență în București probabil va ajunge mâine la 6 la mie – reprezentantă DSP. Pentru trecerea școlilor în online “așteptăm rata de incidență de vineri”

Foto: © Sergii Kateryniuk - Dreamstime.com

Rata de incidență a cazurilor de Covid-19 în București, la care școlile trebuie să treacă online, “probabil va ajunge mâine la 6” la mie, a spus marți, în timpul unor audieri desfășurate în parlament, o reprezentantă a DSP București, Angelica Chirică. Aceasta a spus că, potrivit prevederilor din Ordinul comun privind funcționarea școlilor în condiții de pandemie, “aplicăm un scenariu sau altul raportându-ne la rata de vineri”, deci “așteptăm rata de incidență de vineri. Atunci vom hotărî scenariul în consecință”.

Angelica Chirică, reprezentantă a Direcției de Sănătate Publică București, în Parlament:

Directoarea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Oana Nicolescu, și Angela Chirică au participat marți, la Parlament, la audieri cu privire la organizarea Congresului PNL din weekend și explozia de cazuri de Covid-19 ce a urmat. Numărul cazurilor a înregistrat o creștere majoră după evenimentul politic, iar marți rata de infectare COVID în capitală a ajuns la 5,57 la mie, foarte aproape de pragul de 6 la mie, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Ele au spus că “sunt de acord” că școlile nu ar trebui închise, că DSP nu are atribuții în acest sens, dar vor “face propuneri” în acest sens.

Citește și: Deputatul PSD Alexandru Rafila cere ca școlile să rămână deschise și peste pragul de 6/1000. “E o propunere binevenită, pe care o vom discuta cu siguranță”, spune șefa DSP București

Foto: © Sergii KateryniukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version