Rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu, obligat să achite prejudiciul de 267.000 de euro în dosarul „Baza Cutezătorii”. Înalta Curte i-a respins contestația prin care a încercat să schimbe motivul de încetare a procesului

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, o contestație formulată de rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, care viza sechestrul pe avere impus în dosarul „Baza Cutezătorii”, scrie G4Media.ro.

Mihnea Costoiu a fost condamnat în primă instanță pentru abuz în serviciu la 3 ani cu suspendare, dar a scăpat de judecată în aprilie 2023, în urma deciziei Curții Constituționale privind prescripția faptelor.

Un avocat consultat de G4Media.ro a explicat, sub protecția anonimatului, că acțiunea rectorului avea ca scop schimbarea motivului pentru care a scăpat de condamnare, în loc de prescripție să fie dictată achitarea. Dacă era achitat, ar fi scăpat de măsurile asigurătorii de peste 267.000 de euro menținute și în apel.

Astfel, în urma deciziei Înaltei Curți, care este definitivă, Mihnea Costoiu va trebui să achite prejudiciul de 267.577 Euro (echivalent 1.248.487,52 RON), deși fapta s-a prescris.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version