REPORTAJ Andreea Oprea, tânăra mamă din București care a convins autoritățile să construiască un loc de joacă pentru copii în cartierul ei. Spațiul poartă acum numele „Emma”, după fiica ei

Sursă foto: G4Media.ro

„Îmi era teamă ca fetița mea să nu fie lovită de mașină atunci când ieșeam cu ea la joacă, în fața blocului. Toate ieșirile erau stresante. Fiecare copil are dreptul la joacă în condiții de siguranță”, spune Andreea Oprea despre sentimentele de frică și îngrijorare pe care le avea de câte ori petrecea timp în aer liber cu fetița ei, în cartierul Colentina, zona Pancota.

De când a devenit mamă, în urmă cu 4 ani, și-a dat seama că părinții din zonă au o mare problemă: zonele destinate copiilor erau o stradă circulată și o parcare. De la această situație până la construirea locului de joacă „Emma”, după numele fetiței Andreei, au fost mai mulți pași și multă perseverență.

Drumurile spre Primăria Sectorului 2 au început acum 2 ani

În primul rând, Andreea Oprea a căutat și alți părinți nemulțumiți de situație. 50 de persoane au semnat o petiție pe care a dus-o la primărie. S-a documentat și a propus o listă de spații publice din zonă care ar fi putut fi transformate în locuri de joacă. Pentru că demersul ei s-a încheiat cu un răspuns sec, „Vom analiza”, și niciun răspuns concret, femeia a vrut să facă ceva mai vizibil, să nu mai poată fi ignorată.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version