Rețeaua ONG21 anunță deschiderea către noi organizații care vor să facă parte din reţeaua naţională pentru dezvoltare durabilă

ONG21 anunță prima rețea națională dedicată educaţiei pentru dezvoltare durabilă (EDD). În primul apel de selecție, 98 de ONG-uri “cu experiențe semnificative și diverse (economie socială, protecția drepturilor persoanelor vulnerabile, egalitate de șanse, dezvoltare comunitară, protecția biodiversității, arii protejate, gestiunea deșeurilor, clădiri verzi, educație nonformală, dezvoltare personală și coaching, consiliere și orientare profesională, voluntariat, teatru politic și social, educație artistică, educație științifică) au fost invitate să adere la Rețeaua ONG21”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Rețeaua ONG21 a fost lansată în iunie 2018 de Asociația REPER21 împreună cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), în cadrul proiectului “ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de educație pentru dezvoltarea durabilă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

Scopul acesteia este să asigure o contribuție relevantă, consistentă și unitară a sectorului neguvernamental din România la elaborarea și la implementarea politicii publice în domeniul Educației pentru Dezvoltarea Durabilă, potrivit comunicatului.

Rețeaua este deschisă către noi ONG-uri, iar criteriile de selecție pentru apartenența la rețea sunt: experiența în domeniul educației, dezvoltării durabile și al campaniilor de advocacy, precum și disponibilitatea de a participa la activitățile rețelei.

Vezi comunicatul integral, pentru mai multe detalii despre proiect

 

 

Exit mobile version