Rezidențiat 2022. Peste 1.400 de candidați s-au înscris la Cluj-Napoca / La nivel național, sunt peste 10 mii de candidați înscriși

1.207 vizualizări
Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca / Facebook
Peste 1.400 de candidați s-au înscris la concursul național de rezidențiat, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.634 de locuri și 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolvenți din întreaga țară, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, examenul se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

Foto: Captură Ministerul Sănătății

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

În anunț se arată că „examenul scris va începe duminică, 20 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.”

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

„La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii –  medicină, medicină dentară și farmacie – au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca”, potrivit informării.

Comunicatul integral al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Stagiile clinice

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș: Mă aştept ca de anul viitor să funcţioneze Institutul de Neuroştiinţe – British-Romanian Academic Institute of Neuroscience. Va permite organizarea de cursuri sub forma unor şcoli de vară postuniversitare

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat, joi seara, la Gala UMFST, că se așteaptă ca, începând de anul…
Vezi articolul

Resetarea mandatelor de rector la viitoarele alegeri universitare / Rectorii primesc posibilitatea a încă două mandate de câte 5 ani, indiferent de numărul de ani de când conduc deja universitățile. Ligia Deca: Juriștii mi-au spus că legea nu retroactivează

Proiectul legii învățământului superior, asumat de ministra Educației, Ligia Deca, prevede câte două mandate pentru rectorii universităților. Durata acestora este de 5 ani fiecare, iar cei care au avut deja…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă a 56 de studenți de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, care semnalează „comportamentul abuziv” al unui profesor, membru în Comisia de Etică. Marian Petcu: Nu am spus niciodată orfan și prost unui student, ăsta a fost un calificativ în glumă că vor rămâne ignoranți dacă nu învață

Studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București au trimis o scrisoare deschisă în care semnalează „comportamentul abuziv” al unui profesor. 56 de studenți spun…
Vezi articolul

Din anul universitar viitor, 50.000 de studenți cu burse sociale ar putea beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei și de plata chiriei, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș

Din anul universitar 2023-2024, studenții care au burse sociale ar putea să primească vouchere de 1.500 de lei și să le fie plătită chiria, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro,…
Vezi articolul

Vasile Brînzănescu, matematician din conducerea instituției-cheie în verificarea plagiatelor, nou mesaj către ministrul Educației: “Dacă desființați CNATDCU, veți introduce în universitățile românești cea mai neagră perioadă din toate timpurile”

Problema verificării plagiatelor, blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, ar putea fi rezolvată printr-un sistem care să permită membrilor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, să verifice de plagiat…
Vezi articolul