Rezultate simulare Bac 2024. În județul Timiș, aproape 60% au media sub pragul de promovare

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost comunicate de inspectoratul școlar Timiș. Ministerul Educației a trimis rezultatele în teritoriu însă nu le-a publicat la nivel central până la publicarea acestui articol.

În județul Timiș, 58 % au luat medie sub pragul de promovare, adică media 6, la simularea la BAC 2024, potrivit comunicatului de presă al ISJ Timiș. Pentru a promova o probă un elev trebuie să ia nota 5, însă per total media trebuie să fie peste 6 pentru a promova examenul.

La limba română 58 % dintre elevii de clasa a XII-a din Timiș au luat note peste 5.

La proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie 68% dintre elevi au luat peste nota 5.

Inspector școlar general adjunct, Simona – Ecaterina Bejan a transmis în urma rezultatelor: “Comparativ cu anii precedenți este o prezență a elevilor la simulare mai bună, însă procentul celor promovați la toate disciplinele este mai mic, comparativ cu anii 2021, 2022. La Eb), limba romana se observă o descreștere a celor cu note peste 5, la proba Ec) matematica și istorie avem un procent mai bun, la fel este și la Ed). Este necesară stabilirea masurilor remediale la nivel de clasă după analiza rezultatelor și stabilirea unui mod de lucru pentru îmbunătățirea rezultatelor”.

Context

Amintim că profesorii evaluatori au avut termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024, potrivit surselor Edupedu.ro.

Conform calendarului simulării BAC 2024, vineri, 15 martie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală, prin profesori. Tot vineri, 15 martie, ar urma ca Ministerul Educației să facă publice datele adunate după corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor obținute, pe itemi, cum a făcut și pe 23 februarie pentru simularea EN VIII, acesta putând fi motivul pentru care autoritățile din Educație ar fi transmis profesorilor să încheie cât mai rapid corectarea.

Analiza notelor și mediilor la simularea Bacalaureatului 2024 pe județul Timiș

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version