România, țara din Europa care alocă cei mai puțini bani publici pentru cercetare, potrivit Eurostat: 17,6 euro pe persoană

Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com

România se află printre țările UE cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare pe persoană, 17,6 euro pe persoană. Asta deși, guvernele din UE au majorat alocările pentru cercetare și dezvoltare cu 5% în 2022, arată datele publicate vineri de Eurostat, scrie Economedia. Cele mai mari alocări au fost înregistrate în Luxemburg, 661 EUR pe persoană.

În 2022, alocațiile bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare la nivelul UE se vor ridica la 262,7 euro pe persoană, ceea ce reprezintă o creștere de 47,2% față de 2012 (178,5 euro pe persoană). Cele mai mari alocări au fost înregistrate în Luxemburg (661,6 EUR pe persoană), urmat la distanță de Danemarca (529,1 EUR) și Germania (517,6 EUR).

Pe de altă parte, țările UE cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare pe persoană au fost România (17,6 euro pe persoană), Bulgaria (27,3 euro) și Letonia (49,6 euro).

Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește articolul integral pe Economedia.ro
Exit mobile version