Saga inspectorilor școlari revocați de două ori prin fax. Cătălin Canciu, Brăila: Am câștigat procesul cu Ministerul Educației, care întârzie repunerea în funcție

Trei dintre inspectorii școlari revocați de fostul ministru al educației Liviu Pop și repuși în funcții de justiție de două ori așteaptă de mai bine de 2 săptămâni ca Ministerul Educației să execute hotărârile judecătorești, adică să îi repună în funcții. Cătălin Canciu, fostul inspector școlar județean din Brăila, a declarat pentru EduPedu.ro că, în cazul său, Curtea de Apel Galați a hotărât în septembrie că ordinul de demitere este suspendat.

Cătălin Canciu, fostul inspector școlar județean din Brăila, a fost demis de două ori și a câștigat în instanță procesul tot de două ori.

Ultima hotărâre judecătorească a fost dată în 18 septembrie, când Curtea de Apel Galați a hotărât că ordinul de demitere, în urma calificativului nesatisfăcător acordat pe baza evaluării activității din anul școlar 2016-2017, este suspendat de drept. Fiind o hotărâre executorie, ea se execută de îndată. Lucru pe care Ministerul Educației nu l-a făcut. Au trecut deja 15 zile, iar eu împreună cu inspectorul general adjunct Daniela Turcu de la Brăila și cu Dorin Cristea – inspectorul general de la Vrancea – suntem în aceeași situație”, a declarat Cătălin Canciu pentru EduPedu.ro.

Acesta a precizat că într-o situație asemănătoare este și fostul inspector de la Mehedinți, “care a câștigat la câteva zile după noi și care așteaptă și dânsa punerea în aplicare a hotărârii de suspendare a ordinului”, spune Canciu.

Pana acum, au câștigat repunerea pe funcții inspectorii școlari județeni din Buzău, Giurgiu, Suceava și inspectorul școlar județean adjunct de la Ialomița.

Exit mobile version