Șapte cărți nou nouțe de luat cu tine înainte să pleci în vacanță: De la jurnale de călătorie la ficțiune istorică și romane de debut

Foto: Unsplash/ Gülfer ERGİN

O carte bună este, pentru mulți oameni, un element esențial al unei vacanțe de succes, iar vestea bună este că anul 2023 nu duce lipsă de noi apariții pentru cititorii români. De la jurnale de călătorie la ficțiune și până la istorie, iată mai jos o listă de cărți pentru acele zile relaxante pe plajă sau când petreci timp în natură, cu telefonul pe silent sau deconectat de la internet. 

Hoinar prin America Latină – Silviu Reuț (Humanitas)

Într-o lume care a fost deja explorată de nenumărate ori, un jurnal de călătorie poate că nu aude multe lucruri noi, însă aventurierul Silviu Reuț este determinat să arate și cele mai bine ascunse aspecte ale celor 12 țări din America Latină pe care le-a luat la pas. 

Pentru oamenii care vor să vadă lumea dincolo de un ecran, această carte merită luată în calcul. 

Nopți în Marrakech – Jane Green (Corint)

Romanul apărut în engleză anul trecut reprezintă prima aventură a autoarei britanice Jane Green în domeniul ficțiunii istorice, iar pentru autoarea cunoscută pentru cărțile ce se adresează în principal unui public feminin, probabil nu există protagonist mai bun decât actrița olandeză Talitha Getty.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version