Scandal la o universitate din Rusia, după ce a fost expus steagul Ucrainei, de Ziua Apărătorului Patriei

Photo 33459480 / Day © Leonardoboss | Dreamstime.com

Ministerul rus al Educaţiei a anunţat miercuri o investigaţie la Universitatea Prietenia Popoarelor din Moscova, ca urmare a unui scandal provocat de expunerea unor drapele ucrainene în timpul unei ceremonii organizate de Ziua Apărătorului Patriei, relatează miercuri agenţia EFE, scrie Agerpres.

Expunerea steagurilor unui stat “guvernat de un regim neonazist” este inacceptabilă, a declarat vice-ministrul rus al educaţiei, Konstantín Moghilevski. Dar el a semnalat totodată că studenţii ucraineni din respectiva universitate trebuie să primească tot sprijinul, întrucât se află “într-o situaţie dificilă”.

Ministerul rus al Educaţiei a anunţat o investigaţie la Universitatea Prietenia Popoarelor din Moscova.

La rândul lor, studenţii universităţii au transmis o scrisoare deschisă în care menţionează că drapelele ucrainene au fost expuse în cadrul unei expoziţii unde se regăseau simboluri ale mai multor ţări şi obiectului expunerii lor era de a reflecta o atitudine de respect faţă de alte popoare.

Photo 33459480 / Day © Leonardoboss | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version