Școlile primare se redeschid parțial în Polonia, din 18 ianuarie

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com

Elevii în vârstă de 7 până la 9 ani din Polonia se vor întoarce în şcoli din 18 ianuarie, la încheierea vacanţei de iarnă, a anunţat luni ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, citat de dpa, preluată de Agerpres. Deşi şcolile primare se redeschid parţial, alte măsuri împotriva coronavirusului rămân în vigoare, a precizat el.

La luarea deciziei, guvernul de la Varşovia a avut în vedere riscul răspândirii virusului, pe de o parte, şi pe de alta costul lipsei accesului la învăţământul cu prezenţă fizică, mai ridicat pentru elevii din clasele mici, au arătat oficiali guvernamentali în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, în Polonia a început testarea în masă pentru coronavirus a profesorilor din şcolile primare, iar până la sfârşitul săptămânii se vor putea testa şi vor primi rezultatele toate cadrele didactice care doresc, a informat ministrul educaţiei, Przemyslaw Czarnek.

Photo 199405274 © Michele D’OttavioDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version