Se discută ca majorarea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2022 să fie exceptată de la prorogare – surse guvernamentale

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Guvernul discută exceptarea din ordonanța care prorogă o serie de măsuri care ar intra în vigoare de la începutul anului 2022 pentru creșterea salariilor cadrelor didactice, au declarat pentru Edupedu.ro surse guvernamentale.

“Se discută câteva excepții la ordonanța clasică, de la final de an, care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor măsuri care ar avea impact bugetar. Este vorba despre majorările pentru salariile celor din sectorul sanitar, ale cadrelor didactice”, au declarat sursele citate.

Reamintim că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, după cum anunța Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Instituția explica atunci faptul că de la 1 ianuarie 2020 salariile au fost majorate cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorare până la grila prevăzută de Legea 153/2017 ar fi trebuit să intre luna viitoare. Rectificarea bugetară a amânat însă acea creștere, cu totul, până în septembrie 2021.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version