Serviciu de dating pentru profesori, lansat în Marea Britanie în plină pandemie / Experiența unor utilizatori: Prima întâlnire online, următoarele – plimbări cu distanțare, ca pe vremuri

Pregatiri pentru online dating didactic / Sursa: Captura Youtube-5 News

Un profesor de istorie din Marea Britanie, rămas cu mult timp la dispoziție în primăvară, când școlile s-au închis din cauza pandemiei Covid-19, a lansat și dezvoltat Edudate, un serviciu de dating exclusiv pentru profesori și personal școlar din această țară, potrivit The Guardian. Serviciul online pus la punct de Tom Rogers, profesor celibatar în vârstă de 35 de ani, pleacă de la ideea că mulți profesori și angajați ai școlilor sunt persoane singure și întâmpină, adesea, dificultăți să aprofundeze relații, din cauza programului impus de muncă.

“Sunt mulți profesori singuri”, este el citat de The Guardian, “iar cu pandemia aceasta, mulți stau în singurătate multă vreme, iar copiii cărora le predau sunt singurul lor contact, deci au nevoie de compania unor adulți.”

Serviciul – ce poate fi accesat la adresa Edudate-me.com – este pus la dispoziția angajaților din educație, aceasta însemnând profesori, personal administrativ și de suport, angajați ai universităților și colegiilor britanice. O problemă, spune inițiatorul, este dezechilibrul demografic, femeile fiind mult mai numeroase decât bărbații în școlile primare.

The Guardian prezintă și povestea mai multor cupluri formate prin intermediul acestui serviciu, printre care Marina și Mark (nume inventate):

Exit mobile version