Simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2021 la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic, cerută oficial de părinți ministrului Educației / Plus: introducerea tezelor unice

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 de către elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic național, este cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului Educației. Înainte cu o zi ca Sorin Cîmpeanu să se întâlnească cu sindicatele, asociațiile de studenți, elevi, părinți și rectori, Federația Asociațiilor de Părinți a făcut publică lista de solicitări cu care se va prezenta la discuții.

Introducerea tezelor unice (cu același subiect elaborat la nivel național) este o altă cerință, alături de redeschiderea școlilor în mod special pentru elevii din clasele pregătitoare – a II-a și pentru cei din clasele a VIII-a și a XII-a, cel târziu începând cu semestrul II.

Părinții cer și “elaborarea unei proceduri de analiză a rezultatelor obținute la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat comparate cu mediile anuale obţinute la disciplinele de examen pe întreg parcursul ciclului de învăţământ respectiv, şi luarea măsurilor privind responsabilizarea resursei umane“.

De asemenea, părinții cer “alocarea unui buget de 500,000 lei fiecărei şcoli care, la evaluarea naţională va avea o medie generală cu o diferenţă mai mică de 0,8 puncte faţă de media înregistrată de elevi la disciplinele de examen la sfârşitul ciclului de invatamant”.

Solicitarea integrală trimisă Ministerului Educației de către Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Nr. 6 din 06.01.2021

Către Ministerul Educaţiei şi Cercetării

În atenţia Domnului Ministru Sorin CÂMPEANU

STIMATE  DOMNULE  MINISTRU,

Vă comunicăm principalele puncte de discuţie pe care le propunem spre dezbatere/analiză/informare  în cadrul întrevederii care va avea loc la data de 07.01.2021, astfel:

Cu toată consideraţia,

     PREŞEDINTE,

  Iulian CRISTACHE

Exit mobile version