SNSPA marchează 26 de ani de când a fost lansat Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, de către președinții Emil Constantinescu și Bill Clinton, în Piața Universității / Peste 3600 de tineri români au beneficiat până în prezent de sprijin prin bursele Fulbright

BUCURESTI, ROMANIA: Vizita presedintelui SUA Bill Clinton, in Romania la invitatia omologului sau Emil Constantinescu, 11 iulie 1997. ROMPRES Foto/ ARHIVA

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) marchează 26 de ani de la momentul lansării Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, “un reper esenţial al reformării și dezvoltării domeniilor fundamentale ale societăţii româneşti”, potrivit unui comunicat de presă al SNSPA.

Au trecut 26 de ani de la momentul din 11 iulie 1997 când, în Piața Universității din București, președinții Emil Constantinescu și Bill Clinton au lansat Parteneriatul Strategic România-SUA. Acesta a însemnat pentru domeniul educațional un sprijin pentru tinerii români prin intermediul Programului de burse Fulbright, de care, până în prezent, peste 3.600 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat și i-au ajutat în carieră.

“Parteneriatul s-a conturat drept un element definitoriu în procesul de reformă internă în sfera militară, economică, politică și administrativă, contribuind decisiv la evoluția României, în toate dimensiunile sale”, scrie SNSPA în comunicatul de presă.  

Redăm integral comunicatul SNSPA:

“Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii s-a consolidat permanent de-a lungul timpului, fiind în prezent unul dintre reperele relației transatlantice și un factor de stabilitate la nivel regional. 

Domeniul educațional a cunoscut, la rândul său, o cooperare intensificată, prin intermediul Programului de burse Fulbright. În România, Comisia Fulbright Romȃno-Americană a sprijinit multe generații talentate de studenți, cercetători și practicieni, în construirea unor cariere de succes. Până în prezent, peste 3.600 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat de bursele Fulbright.

Dezvoltarea cooperării România-SUA este, fără îndoială, meritul administrațiilor de la București și de la Washington, care au ştiut să întărească și să dezvolte Parteneriatul Strategic, al diplomaților, care au construit în permanență oportunități, dar şi al milioanelor de cetățeni români şi americani, care au crezut şi cred în soliditatea acestei relații speciale.

România și SUA au un parteneriat consolidat, bazat pe valori comune, precum democrația, drepturile omului și statul de drept. Acesta reprezintă o platformă solidă pentru colaborare și cooperare, oferind țării noastre oportunități semnificative de creștere și dezvoltare într-un context global complex”.

Exit mobile version