Sorin Cîmpeanu: Peste 45.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate

Foto: gov.ro

Un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o poziție trimisă Edupedu.ro. Mențiunea vine după ce Edupedu.ro a scris că „Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu. Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație”.

“De la declanșarea crizei sanitare și până în acest moment, un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, într-o manieră integrată cu competențe în didactica specialității. Durata unei sesiuni de formare a fost de 120 ore,” a declarat ministrul Cîmpeanu.

Precizarea vine în contextul în care ministrul a declarat marți dimineață, la un eveniment de prezentare a unui raport pe literația digitală că instituția pe care o conduce pregătește un apel pentru „primul trimestru din anul 2023”, iar „în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori”.

Declarațiile oficialului:

Exit mobile version