Stagii în companii, instituții și ONG-uri, în iunie, pentru elevii din Franța care termină prima clasă de liceu, pentru o primă experiență în legătură cu piața muncii

școli de vară pentru liceeni

Foto: Pexels.com

Elevii francezi din primul an de liceu vor participa, la finalul acestui an școlar, la stagii de două săptămâni în cadrul diverșilor angajatori – companii, instituții publice, organizații neguvernamentale etc. – ca parte a unui program menit să le facă mai bine cunoscută lumea în care vor munci, potrivit unei prezentări a acestui proiect, făcute pe platforma europeană Eurydice

Programul de stagii este deschis tuturor elevilor aflați în prima fază a învățământului secundar superior, general sau tehnologic, Stagiile se vor desfășura, pentru toți, în cea de-a doua jumătate a lunii iunie 2024.

Ce presupune acest proiect, pus la punct în ultima parte a anului trecut? 

Școlile trebuie să semneze cu angajatorii un acord, iar ofertele de desfășurare a stagiului urmau să fie publicate pe o platformă online până la finalul lunii martie.

Pentru a putea organiza activitățile, în unitățile de învățământ a fost stabilit câte un birou dedicat, punct unic de contact pentru partenerii din piața muncii. Aceste birouri au cinci obiective: să sprijine profesorii și instructorii în relația cu mediul de afaceri, să stabilească inițiative comune școală-jucători locali-mediul de afaceri, să asigure plasarea elevilor în stagii sau activități conexe, să dezvolte o rețea de absolvenți, să monitorizeze rutele în carieră și integrarea fiecărui elev instruit în cadrul școlii.

Exit mobile version