Studenții din Ucraina pot beneficia de Pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați. Valabilitatea acestuia este de 5 ani de la data emiterii

tarifele pentru cămin

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Studenții ucraineni pot beneficia de Pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați în situația în care doresc să urmeze un stagiu, un curs de calificare sau să se înscrie la facultate. Reprezentanții Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) și ai instituțiilor de învățământ superior din România au participat ieri la o sesiune de informare și instruire dedicată calificărilor din Ucraina în cadrul proiectului Pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați (European Qualifications Passport for Refugees – EQPR), alături de alte centre naționale de recunoaștere și universități din Europa, SUA și Australia, a anunțat Ministerul Educației. Inițiativa este a Consiliului Europei.

Potrivit anunțului, „pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați oferă informații despre formarea academică, experiența profesională și competențele lingvistice. Acestea pot avea relevanță în cazul care refugiatul dorește să se angajeze, să urmeze un stagiu, un curs de calificare sau să se înscrie la facultate. Aceste informații sunt acceptate în orice țară europeană”.

Acest pașaport este emis persoanelor refugiate care și-au finalizat studiile, începând cu ciclul superior al liceului, pentru care nu există documente suficiente sau nu pot fi dovedite cu acte emise de instituții de învățământ.

Ce nu este?

„România, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (Centru ENIC-NARIC), a devenit membru în proiectul EQPR alături de Armenia, Bosnia și Herțegovina, Canada, Croația, Franța, Germania, Grecia, Italia, Regatul Țărilor de Jos, Norvegia, Serbia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Proiectul a fost lansat în 2017 pentru a facilita integrarea refugiaților, este realizat de Consiliul Europei și beneficiază și de sprijinul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi”, conform ministerului.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version