Subiecte simulare Bac Limba română 2022. Eseu despre particularitățile unei poezii de Tudor Arghezi, la real, sau de Ion Barbu, la uman

Subiectele de la Simularea la Limba română a Bacalaureatului au fost publicate pe Facebook, de pagina unui profesor. Textul la prima vedere de la Subiectul I a fost din Profira Sadoveanu, „Destăinuiri”, cu cerințe diferite, în funcție de profil.

UPDATE: Baremele au fost publicate și pot fi descărcate de aici

La Subiectul al III-lea elevii de la uman și pedagogic au avut de făcut un eseu cu particularitățile unei poezii de Ion Barbu.

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a au susținut astăzi, 28 martie 2022, proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Proba din cadrul simulării naționale a început la ora 9:00, moment in care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conțineau subiectele multiplicate. Ministerul Educației va publica baremele de notare la ora 15:00.

Subiecte simulare Limba română Bac 2022 – filiera teoretică – profil umanist

La profilul real și tehnologic/vocațional subiectul al III-lea a fost eseu despre particularitatile unei poezii de Tudor Arghezi.

Reamintim că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, potrivit procedurii de la simulare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite. 

Amintim că Edupedu.ro a scris că de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației, a publicat la sfârșitul lunii noiembrie primul set de teste de antrenament pentru elevii care susțin anul acesta examenul de Bac.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

Exit mobile version