Surse: Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea ucrainenilor ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job de către adulți / Propunerea se discută în Guvern

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea refugiaților ucraineni care sosesc în România ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job de către adulți. Propunerea se discută la nivelul Guvernului. Marți a avut loc o ședință a grupului de lucru guvernamental, însă încă nu a fost luată o decizie, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

„Se va mai analiza până la luarea unei decizii. Propunerea este ca, la o lună de la sosirea în România, banii din programul 50/20 să fie acordați cu aceste condiții: înscrierea copiilor la școală și înscrierea adulților la agențiile de ocupare a forței de muncă”, au precizat sursele citate.

Potrivit responsabililor guvernamentali, propunerea este în analiză și nu se va lua o decizie rapidă. „Când vom ajunge la o hotărâre, aceasta va fi anunțată din timp și lucrurile se vor întâmpla treptat.”

Articolul integral, pe G4Media.ro.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Surse: Coaliția discută marți despre proiectele legilor Educației / Ministrul Ligia Deca va prezenta drafturile de legi în ședință înainte ca acestea să fie făcute publice
Exit mobile version