SURSE G4Media.ro: Premierul Ciolacu va cere desființarea a 200 de mii de posturi bugetare neocupate / Dispar sute de posturi de conducere de la stat

Foto: © Dechev | Dreamstime.com

Premierul Marcel Ciolacu va propune în ședința restrânsă de luni a coaliției, concentrată pe subiecte economice, desființarea a 200 de mii de posturi bugetare neocupate, au declarat pentru G4Media surse politice.

Pentru echilibrarea bugetului, Ciolacu vrea o reducere aparatului de stat, iar desființarea posturilor neocupate ar duce la o economie directă și indirectă a cheltuielilor statului de aproximativ 8-10 miliarde de lei pe an, potrivit calculelor PSD.

Economia directă la buget se realizează prin faptul că posturile vacante erau bugetate, iar eliminarea lor înseamnă că nu se mai consumă bugetul aferent, care revine la bugetul de stat pentru alte cheltuieli necesare.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Dechev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version