SURSE: La examenul de Bacalaureat 2021 elevii ar putea da probele scrise primele. Care sunt cele trei variante de calendar propuse

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Absolvenții de clasa a XII-a ar putea susține mai întâi probele scrise la bacalaureat 2021, potrivit primei variante de calendar propusă de ministerul Educației, document consultat de Edupedu.ro. Alte două variante propun o structură clasică, în care să fie mai întâi probele orale, de competențe. Propunerea are loc în condițiile în care la Ministerul Educației are loc luni ședința Comisiei de Dialog Social, potrivit anunțului făcut pe Facebook de ministrul Monica Anisie.

În prima variantă propusă, ministerul poziționează probele scrise primele și apoi cele de competențe. Asta ar însemna că prezența la probele scrise nu va mai fi condiționată de prezența la probele de competențe, ca în prezent, dacă propunerea va trece.

Probele scrise ar fi în săptămâna 14-18 iunie, iar afișarea rezultatelor inițiale ar avea loc pe 30 iunie 2021.

Diferența față de variantele următoare ar fi timpul mai mare pentru pregătire pentru proba scrisă între data finalizării cursurilor (4 iunie) și examenul propriu-zis de pe 14 iunie, timp în care în celelalte propuneri sunt prohgramate probele orale.

Sesiunea iunie – iulie 2021 – propunerea nr. 1

Sesiunea iunie – iulie 2021 – propunerea nr. 2

În varianta cu numărul 2, probele de competențe sunt poziționate ca și până acum, înaintea celot scrise, încep la doar 3 zile după finalizarea cursurilor, pe 7 iunie, iar cele scrise au loc tot pe 15-18 iunie. În acest caz afișarea rezultatelor are loc mai repede, pe 23 iunie.

Sesiunea iunie – iulie 2021 – propunerea nr. 3

A treia propunere începe cu probele de competențe pe 7 iunie, dar pune probele scrise mai târziu, pe 22 iunie va avea loc proba la limba română. Asta înseamnă o săptămână de pauză între competențe și probele scrise. Afișarea rezultatelor are loc pe 30 iunie, în acest caz.

 

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version