SURSE Olimpicii la Biologie au stat peste 6 ore în sălile de examinare la Concursul George Emil Palade 2024, etapa pe județ, după ce Ministerul Educației a întârziat transmiterea subiectelor

Foto: © Luba V Nel | Dreamstime.com

Elevii care au participat sâmbătă, 6 aprilie, în țară, la etapa pe județ a Concursului Național de Biologie „George Emil Palade” 2024, cunoscut drept olimpiada „mică” de Biologie, fiind destinat claselor V-VIII, au primit subiectele cu întârziere de circa o oră, potrivit surselor Edupedu.ro.

Proba a început în țară la ora 10, după instrucțiunile venite de la Ministerul Educației, iar elevii au ajuns în săli de la ora 9, conform surselor noastre. Subiectele au întârziat să apară și nu ar fi ajuns în săli mai devreme de 10:50 – 11:00.

Elevilor nu li s-ar fi oferit explicații cu privire la problemă și au terminat proba cu o oră mai târziu decât era prevăzut, iar în unele orașe mai mulți părinți ar fi depus la comisiile de concurs cereri că doresc ca elevilor să le fie corectate lucrările fără ca ei să mai stea de față, explică sursele Edupedu.ro. Acest lucru este permis de regulamentul actualizat al competiției.

Conform acelorași surse, subiectele nu sunt făcute și nici transmise de Centrul Național de Politici în Evaluare și Educație (CNPEE) prin canalul securizat al centrului, ci de un grup de lucru din Ministerul Educației, coordonat de Inspectorul de specialitate.

Corectarea a fost întârziată și pentru că unele comisii nu ar fi fost instruite cu privire la anularea lucrărilor pe care elevii nu au notat corespunzător variantele corecte de răspuns în timpul probei. Prin urmare, mai mulți profesori asistenți ar fi așteptat până la terminarea probei pentru a anula lucrările vizate.

Mai mulți elevi au ieșit și la ora 17 de la concurs, după corectare, adică la 8 ore de la intrarea în săli, conform surselor citate. Cei mai mulți dintre participanți au terminat la aproximativ ora 15:30.

Subiectele și baremele de la Concursul Național de Biologie „George Emil Palade” 2024 – etapa județeană de sâmbătă, 6 aprilie.

Foto: © Luba V Nel | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version