Toți consilierii școlari din București vor fi monitorizați, iar directorul adjunct al Școlii “George Bacovia” va fi demis – măsurile anunțate după ancheta corpului de control al ministrului Educației în cazul elevului care s-a aruncat de la etajul I din cauza bullying-ului

Foto: Google Street View

Directorul adjunct al Școlii „George Bacovia”, în care un elev s-a aruncat pe geam de la etajul I, va fi demis prin încetarea detășării după finalizarea anchetei cerute de ministrul Educației, a anunțat Sorin Cîmpeanu, potrivit TVR. Raportul arată că dirigintele copilului ar fi încercat să-l ajute. Consilierul şcolar va fi cercetat disciplinar, iar toți care ocupă aceste funcții în Capitală vor fi monitorizați. Din toamnă, toate școlile vor avea comisii anti-bullying.

Incidentul petrecut la începutul lunii iunie în Școala Gimnazială “George Bacovia” a declanșat la acel moment demiterea inspectorului școlar general, Ionel Pușcaș și un control al corpului de control al ministrului Educației.

Elevul de clasa a VI-a s-a aruncat de la etajul I și ar fi acuzat umilințele la care îl supuneau colegii. A scăpat cu răni ușoare pentru că a căzut pe iarbă. Din concluziile raportului, prezentate de ministru, nu există niciuna cu privire la copil, potrivit sursei citate.

„Instituirea unei perioade de 6 luni de monitorizare a activității directorului școlii pentru implementarea măsurilor de remediere a deficiențelor constatate pe parcursul controlului. Solicitare a demiterii, a încetării detașării directorului adjunct, care avea în atribuții activitățile cu acești copii cu cerințe educaționale speciale. În planul CMBRAE: s-a solicitat cercetarea disciplinară a consilierului şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Toţi cei peste 200 de consilieri şcolari din Bucureşti vor fi monitorizaţi în următoarea perioadă, a mai preciat ministrul, potrivit sursei citate.

Foto: Google Street View

Exit mobile version