Trei categorii de persoane care nu vor încă să se vaccineze, identificate de Laura Butaru, directoarea Colegiului Pedagogic „Ștefan Odobleja”: Trebuie identificate niște modele și scheme de comunicare pentru fiecare dintre ele

Foto: © Pojoslaw - Dreamstime.com

Există cel puțin trei categorii de persoane care nu vor încă să se vaccineze, a spus profesoara de pedagogie Laura Butaru, directoarea Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” din Drobeta-Turnu Severin, la conferința „Vaccinare și testare pentru învățare”, demers național al Ministerului Educației. Aceasta a vorbit despre tipologii surprinse din discuțiile participanților la întâlnirea respectivă sau cu angajații.

Vin dintr-o școală în care personalul didactic și didactic auxiliar s-a vaccinat într-o proporție de 75%, iar personalul nedidactic, într-o proporție de 13-14% (trei persoane din 22). Concluziile n-aș vrea să ne ducă la o judecată eronată, să spunem că doar o anumită categorie de persoane nu se vaccinează pentru că au un nivel de instrucție și educație precară.

Dar într-adevăr argumentele de ordine empirică există, de genul: „poate că nu există această boală din moment ce eu decontaminez atâtea spații și nu m-am infectat”.

Laura Butaru / Foto: Captură ISJ Mehedinti

Școala a fost un loc poate mult prea sigur, mult prea controlat și mult prea verificat și prudent pentru că populația școlară la noi în școală este de peste 1.300 de elevi, sunt peste 100 de cadre didactice și nu am avut mai mult de 7-8 infectări la nivelul elevilor și până în 5 persoane angajate. Desigur, vorbesc despre cei care au declarat și de cei care au fost simptomatici.

Însă există o categorie, din câte am reflectat eu ascultând, formată și din persoane care au un nivel destul de ridicat de instrucție și de educație. Și aici am identificat două categorii:

Logistic cred că am stat foarte bine, nu am auzit nici un coleg să se plângă că a stat la coadă la vaccinare, că nu a fost primit foarte bine de medici, dar trebuie identificate niște modele și scheme de comunicare. Este opinia mea. Și aceste modele și scheme de comunicare trebuie identificate pentru toate aceste categorii. Eu am identificat trei, dar sunt convinsă că sunt mult mai multe”, a spus directoarea Laura Butaru.

Foto: Captura ISJ Mehedinti

Exit mobile version