Trei elevi din județul Tulcea au creat un dispozitiv inteligent de irigare în sere și au câștigat locul I la Code Kids Fest 2021

Foto: Code Kids

Trei copii din localitatea Cerna, județul Tulcea au realizat un dispozitiv inteligent de irigare în sere și au obținut locul I și premiul de popularitate la Code Kids Fest 2021, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Proiectul lor, Smart Irrigation V2, este compus dintr-un sistem de udare automată, bazat pe un senzor de umiditate care este introdus în sol și o pompă de apă care se declanșează în momentul în care senzorul trimite semnalul că solul are nevoie de apă, după cum se arată în comunicat.

Aceștia au primit și prima lor cerere pentru produsul dezvoltat de la un localnic care își dorește sistemul Smart Irrigation în solariul propriu.

Locul al II-lea a fost câștigat de echipa Wizards CODE Club Pietrari, formată din 9 elevi din județul Vâlcea (video). Ei își propun să crească nivelul de conștientizare asupra importanței albinelor pe Pământ și a protejării lor și a ecosistemului. Potrivit documentului menționat anterior, elevii au creat un stup prietenos cu albinele, dotat cu senzori precum:

Câștigătorii locului al III-lea sunt copiii de gimnaziu din echipa RoboGeții (video), de la Academia de Informatică Brașov, cu proiectul Overloop. Aceștia au avut o prezentare în engleză despre un sistem de transport modern, inteligent, care nu are nevoie de motor, baterii sau șofer și care folosește energie curată, neconvențională, stocată sub formă de aer comprimat pentru propulsie.

La ediția de anul acesta s-au înscris 580 de participanți din toate regiunile României.

Exit mobile version