Trei profesori și nouă școli și licee au primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler. Doi dintre directorii premiați conduc școlile la care Iohannis a deschis anul școlar

Ceremonia de decorare Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler / Foto: Ministerul Educației - Facebook

Cu prilejul Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete de decorare a unor personalități civile în semn de apreciere pentru excelența de care au dat dovadă în întreaga lor activitate dedicată dezvoltării științei și cercetării, precum și pentru contribuția la formarea intelectuală și profesională a tinerelor generații, conform unui comunicat al Administrației prezidențiale. La Ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

În cadrul ceremoniei, Președintele României, Klaus Iohannis a conferit:

Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor domnului dr. fiz. Petrovici Mihai, directorul Departamentului de Fizică Hadronică al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”;

Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului dr. ing. Silivestru Valentin, director general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

Pentru excelență în întreaga activitate dedicată învățământului superior sociologic, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler doamnei Voinea Maria, profesor emerit, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

Totodată, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba actului educațional, contribuind în mod exemplar la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler:

*  doamnei Gealepu Elena-Alina, director, Școala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, județul Dâmbovița;

*  doamnei Pralea Steluța Elena, director, Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei, județul Prahova;

*  domnului Stoican Dorin, director, Școala Gimnazială nr. 162, sector 1, Municipiul București.

Pentru rezultatele importante obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler:

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”, Recaș, județul Timiș;

Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud;

Colegiului Economic „Pintea Viteazul”, Cavnic, județul Maramureș;

Colegiului Tehnic „Ion Holban”, Iași, județul Iași;

Liceului „Voievodul Mircea”, Târgoviște, județul Dâmbovița;

Liceului Tehnic Buzău, județul Buzău;

Liceului Tehnologic de Turism, Călimănești, județul Vâlcea;

Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu”, Hațeg, județul Hunedoara;

Școlii Gimnaziale „Uruguay”, sector 1, București.

Exit mobile version