Site-ul Titularizare 2021 a fost publicat. Lista posturilor

Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Așteptat de circa 10 mii de cadre didactice sau viitoare cadre didactice, care participă anual la concursul național de Titularizare 2021, site-ul titularizare.edu.ro/2021/ a fost publicat joi seara la ora 20:00 de către Ministerul Educației.

Portalul se republică în fiecare an, iar informațiile apărute sunt cele esențiale pentru procesul de angajare în sistemul de învățământ.

Concret, site-ul publicat azi conține lista posturilor disponibile în școlile din toată țara.

Lista este grupată în trei categorii:

  1. Posturile complete cu viabilitatea de cel puțin 4 ani
  2. Posturile complete cu viabilitatea sub 4 ani
  3. Posturile incomplete

De asemenea, tot aici este și metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2021 – 2022, aprobată prin Ordinul 5.991/11.11.2020 al ministrului educaţiei şi cercetării.

Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializarile, precum şi probele de concurs valabil pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2021, care a fost deja publicat în Monitorul Oficial, dar care este mult mai ușor de utilizat în varianta digitalizată.

Programele valabile pentru concursul din 2021 sunt și ele pe site.

Conținutul dosarului de înscriere la Titularizare 2021 – lista actelor, certificatelor și adeverințelor pe care candidații trebuie să le depună la inspectorat

Calendar Titularizare 2021

Ocuparea prin concurs național a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar:

Notă: (1) În perioada 11-17 mai 2021 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2021 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/ universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/ departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 21 iulie 2021, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2021 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.

(3) Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidaţii nu mai validează fişele de înscriere şi optează, în scris, pentru judeţul/municipiul Bucureşti în care se prezintă la repartizare.  

Notă: Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidatul care observă erori în datele afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora până la data de 16 iulie 2021.

Notă: (1) În perioada 24 mai-25 iunie pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) Cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale în perioada 24 mai – 4 iunie 2021.

Foto: © KantverDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version