Un adolescent ucis şi doi în stare critică într-un incident armat la un liceu din statul american Iowa

Sursa: Captura Youtube

Un adolescent a fost ucis şi doi au fost spitalizaţi după un incident armat petrecut luni în faţa unui liceu din Des Moines, statul Iowa (centrul SUA), a anunţat poliţia, citată marţi de CNN, în ediţia electronică, potrivit Agerpres.

Victima decedată a fost identificată ca fiind un băiat de 15 ani care nu era elev al şcolii respective. Celelalte două victime – o fată de 16 ani şi o tânără de 18 – erau eleve la acea şcoală, a confirmat poliţia luni seară. Cele două fete sunt în stare critică.

Focurile de armă se pare că au fost trase dintr-un vehicul care trecea, a declarat poliţia.

Acesta este cel puţin al 13-lea incident armat într-un campus american în 2022, potrivit unui bilanţ stabilit de CNN. Este a patra omucidere în Des Moines, a precizat poliţia într-un comunicat de presă.

Poliţia a început să primească apeluri în jurul orei locale 14.28, a declarat sergentul de poliţie Paul Parizek. Într-un comunicat al poliţiei din Des Moines se precizează că ofiţerii au primit mai multe apeluri care raportau focuri de armă în şcoală şi răni multiple.

Poliţia a reţinut potenţiali suspecţi, a spus Parizek. Nu au fost formulate acuzaţii în acest moment, se arată în comunicat.

Exit mobile version