Una din 7 clădiri din Constanța unde se țin cursuri nu are autorizație privind securitatea la incendiu, cu o săptămână înainte de începerea anului școlar, potrivit Inspectoratului școlar județean

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Din cele 510 unităţi de învăţământ din Constanța, 140 de şcoli şi licee nu dispun în prezent de servicii de pază, în şase unităţi nu sunt respectate normele igienico-sanitare, iar 116 clădiri nu sunt autorizate privind securitatea la incendiu, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, scrie Agerpres.

În judeţul Constanţa sunt 510 unităţi de învăţământ dar cursuri se țin în 733 de clădiri, potrivit ISJ Contanța.

În ceea ce priveşte securitatea la incendiu, din cele 733 de clădiri în care se vor desfăşura cursuri, 64 sunt autorizate, 116 nu sunt autorizate, iar restul nu fac obiectul autorizării.

“În ceea ce priveşte paza, 52 dintre unităţi îşi asigură serviciul în regie proprie, 112 cu ajutorul firmelor specializate, 206 de unităţi de învăţământ urmează un model mixt (regie proprie + firmă specializată), iar 140 de şcoli şi licee nu dispun, în acest moment, de servicii de pază. Cu toate acestea, Jandarmeria, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală vor asigura ordinea publică şi în proximitatea unităţilor de învăţământ”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISJ Constanţa.

Conform sursei citate, în 504 şcoli şi licee sunt respectate normele igienico-sanitare, iar în şase nu sunt respectate.

Exit mobile version